Vaarfoto van de Maand

Elke maand wordt er een Vaarfoto van de Maand gekozen. Deze foto wordt gepubliceerd in het maandelijkse tijdschrift van Zeilen. We kiezen de Vaarfoto van de Maand op basis van de kwaliteit van de foto, maar we zijn ook geïnteresseerd in het verhaal achter de foto, voeg dus zoveel mogelijk informatie toe bij het uploaden van de foto.

 

Vaarfoto van de Maand – juli 2024

We waren op de terugweg naar huis vanuit Pin Mill (rivier de Orwell) naar Stellendam. Het weer was echt schitterend met een prachtige 5 beaufort. De eigenaar van de boot waarvan ik een foto maakte, nam er ook een van ons. We hebben nog geen kans gehad om gegevens uit te wisselen.

 

Vaarfoto van de Maand – juni 2024

We voeren een poosje samen op met de Moonlight Mile. Vanwege de kinderen aan boord hadden wij een wat behoudender zeilvoering en Moonlight Mile liep al snel uit. Even waren ze dichtbij genoeg om te communiceren en natuurlijk maakte de schipper ook foto’s van ons. Maar ja, een telefoonnummer uitwisselen over het water is dan weer niet zo handig. Gelukkig kwam ik na een simpele google-zoekactie achter de naam van de schipper.

 

Vaarfoto van de Maand – mei 2024

Deze foto is gemaakt door mijn maatje Lex Lasschuit. We zijn allebei lid van de Haarlemse Zeilvereniging (HZV). Vorige zomer voeren we beiden vanuit Brouwershaven – waar we elkaar tegenkwamen – terug richting Bruinisse: ik in mijn First 29 en hij in zijn First 28. Het was voor mij en mijn gezien de eerste ‘grote vakantie’ met de boot.

 

Vaarfoto van de Maand – april 2024

Deze foto maakte ik afgelopen jaar op het IJsselmeer, bij Medemblik, vlak voor de finish van de 24 Uurs zeilrace. Tijdens de wedstrijd hadden we wat pech waardoor we even dachten de finish niet te halen. Gelukkig was het te verhelpen met een scheepstouwtje en konden we de wedstrijd alsnog uitzeilen. Op de foto is de finish in zicht, begint de zon net te schijnen en trekken we een biertje open om dit te vieren.

 

Vaarfoto van de Maand – maart 2024

Tijdens een mooie tocht over de Waddenzee, onderweg naar onze thuishaven, kwamen we deze prachtige boot, een Cornisch Cutter 24, tegen. De rode zeilen trokken meteen onze aandacht. 

 

Vaarfoto van de Maand – februari 2024

Op een mooie namiddag zeilden we met windkracht 5 met deze net gerestaureerde Roskilde 39 om onze nieuwe zeilen te testen. De naam van ons schip is inuksuk en de zeilmaker heeft inusuk als zeilteken in het zeil gezet. Wieke Dijkstra, een collega, was met haar drone aan het oefenen vanaf het strand in Lemmer. Ze zag ons varen en maakte deze foto. Die hangt nu in ons kantoor.

 

Vaarfoto van de Maand – januari 2024

Half september zeilden we op het Grevelingenmeer. Onze aandacht werd getrokken door deze mooie boot. Ik dacht er pas laat aan om een foto te maken. De boot was al ver weg; ik heb dus flink moeten inzoomen om deze foto te maken. De naam van de boot heb ik daardoor ook niet kunnen lezen.

Deel je kennis met Vaarfoto.nl

Heb je een suggestie of beschik je over aanvullende informatie van een boot? We maken natuurlijk graag gebruik van jouw kennis en ervaring. Vul dit formulier in, dan gaan wij er snel mee aan de slag. Liever jouw Vaarfoto niet op de site? Geen probleem. Laat het ons weten via info@vaarfoto.nl

Suggesties insturen

Vaarfoto.nl wordt je aangeboden door